Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pesmeți cu anison

Vizite: 1342
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
5895

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg faina
- 50 g drojdie de bere
- 1 kg cartofi
- 100 g anison (anason)
- 10 g sare
- 200 g zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilat

Preparare:

Se prepara un aluat din faina, apa, drojdie si cartofi, care au fost fierti, curatati si trecuti prin masina de tocat.

Se adauga sare si anison macinat si se lasa aluatul sa dospeasca.

Se intinde coca cu sucitorul si se fac suluri, care se lasa sa stea 24 ore la rece.

A doua zi sulurile se taie felii subtiri, care se asaza in tavi si se coc la cuptor.

Dupa ce s-au copt, se asaza pe un platou si se pudreaza cu zahar amestecat cu zahar vanilat.


Analiza ingredientelor rețetei Pesmeți cu anison:

Anason (semințe)
Avantaje: Semințele de anason sunt o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, fosfor, potasiu și zinc. Ceaiul de semințe de anason înlatura flatulența, crește apetitul și ajută la dig...
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Drojdie de bere
Avantaje: Drojdia conține o serie de principii active reunite sub denumirea de complex albumino-vitaminos. Albuminele conțin 16 aminoacizi. Drojdia este foarte bogată în vitamine din grupul B. De asemenea m...
Dezavantaje: Exista un procent mic de persoane sensibile la drojdie, care trebuie să evite alimentele ce o conțin....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire