Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pește copt

Vizite: 2848
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie

Ingrediente/compozitie:

- 2 kg peste,
- rosii,
- cimbru,
- ulei,
- vin,
- sare,
- piper.

Preparare:

Pestele se curata de solzi, aripioare, urechi si intestine, se spala in apa rece, se proportioneaza sau se lasa intreg.

Se da sare, piper, praf de cimbru, se unge bine cu ulei si se da la cuptor sa se coaca. In timp ce pestele se coace, rosiile se oparesc, se curata de pielita, se taie in cuburi mici, si se calesc in ulei pana scade zeama.

Cand pestele este aproape copt si bine rumenit, se stinge cu vin, apoi se pun deasupra rosiile si se mai coace putin ca sa scada bine sosul. Se poate servi cu lamaie.


Analiza ingredientelor rețetei Pește copt:

Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire