Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pește cu cartofi

Vizite: 3833
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1895

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g peste alb (cod, merluciu)
- 1 kg cartofi
- praf de curry
- zeama de la o lamaie
- 4 linguri ulei de masline
- apa

Preparare:

Cartofii se curata si se taie in patru, pestele se spala si se stropeste cu zeama de lamaie.
Se pregateste o tava de cuptor, se adauga uleiul de masline si se pun pestele si cartofii.
Se condimenteaza cu praful de curry si se adauga apa plata. Se lasa la cuptor pentru copt circa 25 de minute.
La sfarsit se poate adauga cascaval ras sau parmezan pe deasupra.


Analiza ingredientelor rețetei Pește cu cartofi:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Curry
Avantaje: Curry este o sursă excelentă de vitamina E, vitamina K, fier, vitamina B6, acid folic, calcium, magneziu, fosfor și potasiu....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire