Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Piept de curcan cu esență de rom

Vizite: 3354
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
243

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 1/2 cana suc de mere
- 2 lingurite esenta de rom
- 4 fileuri piept de curcan
- 2 lingurite miere
- 1 lingura amidon de porumb
- 2 linguri apa rece
- 1 mar, taiat felii

Preparare:

Se prepara o marinada din 1/2 cana suc de mere, 1 lingurita esenta de rom, sare si piper dupa gust. Intr-un vas se pun fileurile de curcan, peste care se toarna marinada si se lasa 2 ore la frigider.

Se pregateste gratarul sau grilul pentru aragaz. Fileurile de piept de curcan se frig cate 5 minute pe fiecare parte.
Sucul de mere ramas, alaturi de 1 lingurita esenta de rom se pun intr-un vas pentru gatit la foc mediu. Se adauga mierea si se lasa sa fiarba. Amidonul de porumb se dizolva in apa rece si se pune alaturi de celelalte ingrediente la fiert, amestecand continuu pana se obtine un sos omogen.

Fileurile de piept de curcan se pun pe un platou si se stropesc cu sos de mere si esenta de rom. Platoul se orneaza cu felii de mere proaspete.


Analiza ingredientelor rețetei Piept de curcan cu esență de rom:

Amidon de porumb - Zeamil
Avantaje: Ingredient versatil....
Dezavantaje: Cinține multe calorii, fără fibre, proteine sau grăsimi....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Piept de curcan
Avantaje: Pieptul de curcan fără pieliță este cea mai slabă carne....
Suc de mere (fără zahăr)
Avantaje: Sucul de mere are un conținut scăzut de grăsimi și sodiu....
Dezavantaje: Fibrele din mere scad viteza de absorbție a carbohidraților, însă sucul de mere nu mai conține fibre, ca urmare indicele glicemic crește și îngrașă (1 pahar de suc conține numărul de calo...

Căutați rețete culinare după denumire