Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Piept de pui în sos picant

Vizite: 5978
Timp preparare: 50min
Dificultate: redusa
Rețetă Piept de pui în sos picant
600

CALORII

3

PORTII

Ingrediente/compozitie:

600 g piept de pui
150 ml supa de pui/legume
200 ml suc de rosii
1 praf paprika
2 linguri boia de ardei
3 linguri de ulei de masline extravirgin
sare, piper si cimbru

Preparare:

Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se lasă să se zvînte.
Se taie în 3 bucati potrivite (200 g fiecare), se condimenteaza (sare, piper, cimbru)
Supa de pui/legume se amesteca cu sucul de rosii, praful de parika.
Intr-o tava de yena unsa cu ulei se pun bucatile de pui peste care se pune sosul, se da la cuptor 40 de minute, primele 30 minute la temperatura mare, apoi se da focul la mic.
Pentru a fi frumos rumenit se unge din cand in cand cu un amestec de 2 linguri ulei de masline extravirgin si 2 linguri de boia de ardei.
Pofta buna !!! :)


Analiza ingredientelor rețetei Piept de pui în sos picant:

Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Piept de pui fiert
Avantaje: Consumul de pui fiert ajută la procesul de pierdere în greutate....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire