Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Piftie de curcan

Vizite: 1728
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 patrunjel
- 1 pulpa si 1 aripa de curcan
- 1 plic de gelatina
- apa (8 l)

Preparare:

Carnea de curcan se spala bine, legumele se curata si se pun impreuna la fiert la foc incet. Se lasa sa fiarba pana scade apa la jumatate. Se adauga gelatina dizolvata in apa calduta. Se strecoara zeama in care se pune sare si zeama de lamaie.
Carnea se scoate de pe oase, se pune in vase de iena impreuna cu morcovii taiati rondele.
Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se pun la frigider.


Analiza ingredientelor rețetei Piftie de curcan:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Gelatină
Avantaje: Gelatina este o sursă de proteine care nu conține grăsimi....
Dezavantaje: Gelatina poate provoca un gust neplăcut, senzație de balonare sau arsuri la stomac....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Pulpă de curcan
Avantaje: Pulpa de curcan este benefica în caz de convalescență, anemie și pentru întărirea rezistenței organismului....

Căutați rețete culinare după denumire