Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Piure de cartofi și dovleac

Vizite: 2864
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
195

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 cartof
- partea alba a unei bucati de praz
- 1 felie dovleac

Preparare:

Se rumeneste dovleacul in putin unt, apoi se acopera cu apa si se adauga cartoful si prazul.
Se fierb 20 de minute, apoi se paseaza.


Analiza ingredientelor rețetei Piure de cartofi și dovleac:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Dovleac
Avantaje: Dovleacul este o sursă excelentă de vitaminele A, C si E, riboflavină, potasiu, tiamină, niacină, vitamina B6, acid folic, fier, magneziu și fosfor. În plus, dovleacul are un conținut mic de g...
Dezavantaje: Studiile sunt insuficiente în privința posibilelor efecte negative ale consumui de dovleac, de aceea se recomandată prudența în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează....
Praz
Avantaje: Prazul este bogat în vitamina A, C, K, acid folic, dar conține și fibre alimentare, vitamina B6, fier și magneziu. Este benefic pentru afecțiunile pieptului și ale vocii și pentru dureri în...

Căutați rețete culinare după denumire