Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Piure de măr cu suc de portocale

Vizite: 2818
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
133

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 mar
- 1 portocala
- fulgi de cerele
- 1 lingura iaurt natural

Preparare:

Marul se curata de coaja, se taie cubulete si se pune intr-un vas impreuna cu sucul de la portocala. fierbeti la foc mic 5 minute.
Pasati marul cu furculita sau blenderul. Adaugati fulgii de cereale si amestecati pana obtineti consistenta unui piure.
Puneti iaurt si un pic de miere de albine sau un pic de scortisoara.


Analiza ingredientelor rețetei Piure de măr cu suc de portocale:

Fulgi de cereale
Avantaje: Cerealele integrale sunt carbohidrați complecși, care furnizează energie ce se eliberează încet, timp de câteva ore....
Dezavantaje: Multe mărci cunoscute conțin cantități mari de zahăr și sare....
Iaurt integral
Avantaje: Iaurtul integral este o sursă bună de riboflavină, calciu și fosfor. Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul osteoporozei, pentru majori...
Dezavantaje: Iaurtul integral este bogat în grăsimi saturate....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Portocale
Avantaje: Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, dar conțin și tiamina, acid folic și potasiu. În plus, portocalele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. S...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de portocale provine din zaharuri. Unele persoane care suferă de migrene au o sensibilitate la anumite citrice, astfel că simpla inhalare a aromei uleioa...

Căutați rețete culinare după denumire