Rețetă Piure de morcov, cartof și păstârnac
Vizite: 3699
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
342
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 2 morcovi- 1 pastarnac
- 2 cartofi
Preparare:
Morcovii curatai si tocati marunt se fierb. La fel si pastranacul si cartofii. Cand sunt fierti bine se dau prin blender.Dupa 5-6 luni se poate adauga si branzica de vaci (o lingurita).
Pont!
1. Aceasta reteta se poate prepara si in cantitati mai mari, care se pastreaza la congelator o saptamana.
2. In acelasi mod se pot prepara piure de fructe (caise, piersici sau prune).
Analiza ingredientelor rețetei Piure de morcov, cartof și păstârnac:
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu.
Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic.
Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri.
Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește.
Consumați în exces, pot duce la pigment...
Păstârnac
Avantaje: Păstârnacul este o sursă bună de potasiu, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K și acid folic.
Este bun pentru oboseală și constipație.
Păstârnacul este bogat în folat (vitamina B9 sau...
Dezavantaje: Petențial alergen....