Rețetă Piure de spanac
Vizite: 2879
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
78
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 250 g spanac curatat- 50 g sos alb
- 5 g zahar (optional)
- sare
Preparare:
Spanacul, spalat si curatat se pune la fiert in putina apa fierbinte, sarata. Dupa 5-7 minute se scoate si se paseaza cu blenderul.Se pregateste sosul alb din: 5 g faina, 5 g unt, 100 ml lapte (se amesteca laptele cu faina si se fierb, amestecand incontinuu; la sfarsit sa adauga untul).
Piureul de spanac se amesteca cu sosul alb si se mai fierbe 10 minute, amestecand tot timpul. Dupa gust se poate pune si zahar. Inainte de servire se pate adauga unt proaspat, smantana sau zeama de lamaie, dupa gust. Se incepe cu cantitati mici.
Are efect usor laxativ. Se prepara intotdeauna proaspat. Prin pastrare si reincalzire se formeaza substante toxice iritante pentru mucoasa digestiva.
Analiza ingredientelor rețetei Piure de spanac:
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu.
Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...