Rețetă Piure de tapioca
Vizite: 3041
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
88
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 250 ml de lapte- 4-5 linguri cu gris de tapioca
- putina branza rasa
- putina sare
- 1 bucatica de unt de marimea unei alune
Preparare:
Se fierbe laptele pana da in clocot. Se adauga grisul presarandu-l, amestecand continuu (altfel se lipeste si se fac cocoloase). Se lasa sa fiarba la foc mic 4-5 minute, amestecand mereu. Se opreste focul, se adauga sarea, untul si branza. Se lasa sa se raceasca intr-o farfurie 2 minute.Daca pare ca este prea gros se adauga 2 linguri cu lapte rece si se amesteca.
Piureul este gata si se poate servi.
Variante:
1) Se adauga 1 galbenus de ou inainte de a opri focul (peste laptele cu gris).
2) Se inlocuiesc cei 100 ml de lapte cu 100 g piure sau suc de legume
3) Se inlocuieste untul cu 1 branza topita strivita.
Analiza ingredientelor rețetei Piure de tapioca:
Griș
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....