Rețetă Piure din orez brun
Vizite: 3428
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
111
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 100 g orez brun- 600 ml apa
Preparare:
Se spala orezul in apa rece, apoi se pune intr-un vas o parte orez, doua parti apa fiarta sau supa, se adauga apa pana da in clocot.Se fierbe la foc mic, pentru 40 minute. Se amesteca din cand in cand. Se scurge orezul si se mai adauga o parte din lichid pentru a obtine consistenta.
Se poate adauga in piureul de orez, pentru a-i da savoare, piure de legume sau fructe.
Analiza ingredientelor rețetei Piure din orez brun:
Orez brun
Avantaje: Orezul brun are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu.
Este mai bogat în substanțe hrănitoare decât orezul alb, făcând parte din categoria cerealelor integrale.
Conține o cantitate ...
Dezavantaje: Poate conține acid fitic, un antinutrient ce reduce absorbția unor minerale.
Dacă nu este depozitat corespunzător poate dezvol bacterii sau fungi....