Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Piure verde

Vizite: 1933
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 6 frunze de salata verde
- vreo 12 frunze de frunze de stevie
- 1 cartof
- 5 g de unt
- suc de lamaie
- sare

Preparare:

Se curata cartoful si pune la fiert 10 minute in 0,50 l de apa clocotita si usor sarata. Se spala frunzele de salata si de stevie si se adauga in apa cu cartoful. Se lasa sa fiarba 10 minute.
Se strecoara cartoful, frunzele de salata si de stevie. Se paseaza cu mixerul.
Se adauga untul si cateva picaturi de suc de lamaie.


Analiza ingredientelor rețetei Piure verde:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Salată verde (lăptucă)
Avantaje: Lăptuca sau salata verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, riboflavină, vitamina B6, acid folic, fier și potasiu. În plus, lăptuca conține și proteine, cal...
Dezavantaje: Seva lăptoasa din tulpină poate fi foarte iritantă pentru ochi....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire