Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură cu cremă și biscuiți

Vizite: 2195
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

In functie de forma folosita:
- 1-2 pachet de biscuiti (normali)
- 2 plicuri budinca vanilie si ciocolata
- lapte (pentru prepararea budincilor)
- zahar pudra pentru prepararea budincilor
- optional: aroma de vanilie (pentru budinca de vanilie) si aroma de rom (pentru cea de ciocolata)
- 80-100 ml lapte (pentru insiroparea biscuitilor)

Pentru decor: bilute colorate, stelute, perlute, orice, chiar si ciocolata rasa (in cazul in care deasupra se va pune budinca de vanilie - pentru contrast)

Preparare:

Se pun in tava (forma) biscuitii si se insiropeaza (nu foarte mult) cu lapte. Peste stratul de biscuiti se intinde prima budinca preparata (nu are importanta care dintre cele doua) apoi se mai pune un strat de biscuiti si ei insiropati (cu restul de lapte) si la urma cea de-a doua budinca. Peste se orneaza dupa preferintele piticului care o s-o devoreze.

Se da la rece pentru cel putin 1/2 h si se serveste ca un desert extrem de racoritor si apreciat de cei mici.


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură cu cremă și biscuiți:

Biscuiți, simpli sau cu unt, din comerț
Avantaje: Biscuiții conțin o cantitate mică de colesterol, fiind o sursă bună de fosfor....
Dezavantaje: Biscuiții au un conținut ridicat de sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire