Rețetă Praz cu cremă
Vizite: 1724
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2022
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 4 bucati de praz- 8 felii sunca presata
- 500 ml smantana
- 100 g cascaval ras
- sare
- piper
- nucsoara
Preparare:
Se spala si se taie (scoateti partea verde) fiecare praz in doua. Se fierbe prazul la abur timp de 25 minute. Se strecoara bine sa iasa toata apa din el.Se inconjoara pe fiecare bucata de praz o felie de sunca.
Se pun intr-o tavita si se acopera cu smantana.
Se presoara un pic de sare, piper si nucsoara pudra si se adauga cascavalul ras.
Se pune in cuptor 15 minute la termostat 7. Pentru un gust mai deosebit, alegeti un cascaval de tip svaiter.
De asemenea, se poate inlocui sunca cu kaizer afumat.
Analiza ingredientelor rețetei Praz cu cremă:
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B.
Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc.
Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Praz
Avantaje: Prazul este bogat în vitamina A, C, K, acid folic, dar conține și fibre alimentare, vitamina B6, fier și magneziu.
Este benefic pentru afecțiunile pieptului și ale vocii și pentru dureri în...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....