Rețetă Pui fripți la cuptor
Vizite: 1613
Timp preparare: 70min
Dificultate: medie
1541
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 pui,- 1 lingura unt sau untura
Preparare:
La puii curatati si spalati se prind picioarele sub pielita din partea de jos a abdomenului, se presara cu sare, se ung cu unt topit sau untura inauntru si pe dinafara si se asaza in tava.Se dau la cuptor, la foc potrivit, 1 ora, turnind din cand in cand untura din tava, cu lingura peste ei.
Analiza ingredientelor rețetei Pui fripți la cuptor:
Pui - carne și piele (fiert, in tocană)
Avantaje: Carnea de pui este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6, fosfor și seleniu....
Dezavantaje: Carnea de pui este bogată în colesterol....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....