Rețetă Pui la tavă
Vizite: 1962
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
3035
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 2 pui,- 1 lingura de untura,
- 1 paharel vin,
- 2 cesti de zeama de carne sau apa calda,
- sare.
Preparare:
Se curata puii, se spala si se freaca cu sare pe dinauntru si pe dinafara. Se pun intr-o tava cu untura si zeama de carne si se dau la cuptor, la foc potrivit.Se intorc din cand in cand si se stropesc cu sos din tava. Cand s-au rumenit si carnea s-a inmuiat, puii sunt gata.
Analiza ingredientelor rețetei Pui la tavă:
Pui - carne și piele (fiert, in tocană)
Avantaje: Carnea de pui este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6, fosfor și seleniu....
Dezavantaje: Carnea de pui este bogată în colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Untură de porc
Avantaje: Untura de porc are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Untura de porc are un conținut ridicat de grăsimi saturate....
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....