Rețetă Quenelles de griș cu roșii
Vizite: 2001
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- 2 linguri de gris fin- 1 rosii medie coapta bine
- 1/2 pahar de lapte
- 1/2 pahar de apa
- 1 lingurita de ulei de masline
- un varf de cutit de sare
Preparare:
Intr-o cratita se pune la fiert apa cu laptele si putina sare. Se presara grisul si lasati sa fiarba timp de 10 minute la foc mic. Se opareste rosia, se decorjeste si se inalatura mijlocul. Se taie in cubulete mici.Se caleste cubuletele de rosie in uleiul de masline timp de 5 minute amestecand continuu. Rosiile se fac pasta.
Cu ajutorul a 2 linguri, se formeaza din gris in farfurie doua "quenelles" (mici musuroaie sau carnati) peste care varsati rosiile.
Se serveste.
Analiza ingredientelor rețetei Quenelles de griș cu roșii:
Griș
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor.
Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri.
Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian.
Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice.
Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...