Rețetă Rafaello cu alune
Vizite: 1701
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2548
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 200 g unt,- 150 g zahar pudra,
- 150 g lapte praf,
- 100 g nuca de cocos, alune sau esenta de migdale.
Preparare:
Se amesteca untul cu zaharul pudra si laptele praf. Dupa ce s-a omogenizat bine si s-a obtinut o pasta fina, se pune nuca de cocos.Se fac cu mana mici rotocoale, iar in mijlocul fiecarui Rafaello se pune cate o aluna decojita sau esenta de migdale.
Analiza ingredientelor rețetei Rafaello cu alune:
Alune - arahide
Avantaje: Alunele sunt o sursă bună de vitamina E și mangan, având un conținut scăzut de colesterol și sodiu....
Nucă de cocos, fulgi
Avantaje: Nuca de cocos conține calciu, magneziu, fosfor și potasiu....
Dezavantaje: Nuca de cocos este bogată în grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...