Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Roșii umplute cu urdă

Vizite: 2160
Timp preparare: 20min
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 2 rosii
- 2 linguri urda
- marar verde
- 2 frunze salata verde
- sare

Preparare:

Se aleg rosiile de marime potrivita, se taie deasupra un capac, care nu se desprinde complet si se scobeste miezul. Se amesteca urda cu miezul de rosii dat prin sita, cu mararul si cu sare si se umplu rosiile in asa fel incat sa ramina capacul intredeschis.

Analiza ingredientelor rețetei Roșii umplute cu urdă:

Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Salată verde (lăptucă)
Avantaje: Lăptuca sau salata verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, riboflavină, vitamina B6, acid folic, fier și potasiu. În plus, lăptuca conține și proteine, cal...
Dezavantaje: Seva lăptoasa din tulpină poate fi foarte iritantă pentru ochi....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Urdă
Avantaje: Urda este bogată în săruri minerale și în proteine de calitate și conține puțină grăsime....

Căutați rețete culinare după denumire