Rețetă Ruladă de carne umplută
Vizite: 2829
Timp preparare: 45min
Dificultate: redusa
347
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 150 g carne de manzat- 2 linguri ficat de vita tocat
- 1 galbenus
- 2 linguri suc de rosii
- 5-6 felii morcov fiert
- sare
Preparare:
Se taie carnea de manzat in doua felii, ca pentru snitele, se bat feliile pe ambele parti si se fierb in aburi sau se inabusa in putina apa, acoperite. Se scot si se umplu cu ficatul, cu morcovul fiert taiat marunt, oul, verdeata si sarea. Se ruleaza feliile de carne si se prind cu scobitori ca sa nu se desfaca, apoi se pun intr-un vas smaltuit, cu sosul de rosii si uleiul si se dau la cuptor 10-15 minute.Analiza ingredientelor rețetei Ruladă de carne umplută:
Carne de vițel
Avantaje: Carnea de vițel este o sursă de proteine, niacină, fosfor și zinc.
Este bună în regimurile alimentare bogate în proteine și sărace în grăsimi....
Dezavantaje: Carnea de vițel conține mult colesterol....
Ficat de vită (fiert)
Avantaje: Ficatul de vită este o sursă excelentă de vitamina A, acid folic, vitamina B12, fosfor, fier și niacină.
Conține cea mai mare concentrație de vitamina B12, fiind intrebuințat în tratarea a...
Dezavantaje: Ficatul de vită este bogat în colesterol și contine grăsimi trans....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Morcov fiert
Avantaje: Cele mai multe dintre beneficiile morcovilor pot fi atribuite conținutului de beta-caroten (transformat în vitamina A) și fibre....
Dezavantaje: Consumați în cantități mari, morcovii dau pielii o culoare portocalie.
Pot provoca reacții alergice încrucișate la 25% din indivizii alergici la alimente....