Rețetă Salată cu brocoli
651
CALORII
4
PORTII
Ingrediente/compozitie:
* brocoli - 1 buc,* piept de pui - 1 buc,
*cartofi - 2 buc
*ulei,
*sare,
*maioneza sau iaurt 10% grasime.
Preparare:
Se pune pieptul de pui la fiert cu o ceapa, 2 foi de dafin, 2 bobite de ienibahar, putina sare.In alta oala se fierb cartofii cu coaja cu putina sare, si in a treia oala se fierbe brocoli cu putina sare. Dupa ce au fiert toate ingredientele si sau racit incepem sa facem salata in straturi:
1 strat - pieptul de pui taiat cubulete, sare, ulei, maioneza sau iaurt
2 strat - cartofii fierti si dati prin razatoarea mare,sare,ulei,maioneza;
3 strat - brocoli fiert, sare.
Pofta buna!
Analiza ingredientelor rețetei Salată cu brocoli:
Brocoli fiert
Poți găti broccoli în multe feluri, dar unele sunt mult mai bune decât altele. Dacă îl gătești cu unt și sare, de exemplu, adaugi calorii, grăsimi și sodiu.
O ...
Dezavantaje: Consumul poate avea efecte secundare ca balonarea, flatulența, durerea abdominală.
Prin fierbere se pierd vitaminele solubile în apă....
Maioneză dietetică
Avantaje: Maioneza dietetică conține mult colesterol și sodiu....
Piept de pui fiert
Avantaje: Consumul de pui fiert ajută la procesul de pierdere în greutate....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...