Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de conopidă

Vizite: 1475
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
521

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 conopida mare,
- 3 linguri ulei,
- 1 lingura otet sau zeama de lamaie,
- sare,
- piper.

Preparare:

Fierbem conopida intreaga. Dupa ce a fiert o lasam putin sa stea in apa in care a fiert, apoi o scoatem si o punem intr-o salatiera.

Intr-o farfurie adanca pregatim sosul din ulei, sare, piper, zeama de la o jumatate de lamaie sau, dupa plac, o lingura de otet. Amestecam totul adaugand si o lingura din apa in care a fiert conopida.

Pentru ca sosul sa patrunda bine conopida si aceasta sa capete astfel gust de salata, este bine sa crestam conopida in cateva locuri, sau sa separam buchetele de conopida si dupa aceea sa turnam sosul deasupra.

Mod de Servire: Putem servi ca fel de mancare sau ca salata la fripturi, rasol etc.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de conopidă:

Conopidă
Avantaje: Conopida este o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina C, K și B6, acid folic, potasiu, proteine, tiamină, riboflavină, niacină, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de conopidă provine din zaharuri....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire