Rețetă Salată de conopidă
Vizite: 1975
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- 1 conopida mica- 1 lingurita de ulei
- 1 lingurita de otet de mere
- 1 ou fiert
- un pic de patrunjel tocat
- sare
Preparare:
Se curata conopida, se taie bucatele si se pune la fiert in apa clocotita cu un pic de sare.Dupa fierberea, se lasa conopida la scurs si sa se raceasca. Intre timp, se prepara sosul de salata. Se amesteca otetul de fructe, uleiul, sarea si patrunjelul tocat marunt. Se decojeste si se zdrobeste oul fiert dupa care se amesteca cu conopida si cu sosul.
Analiza ingredientelor rețetei Salată de conopidă:
Conopidă
Avantaje: Conopida este o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina C, K și B6, acid folic, potasiu, proteine, tiamină, riboflavină, niacină, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de conopidă provine din zaharuri....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Ou fiert tare
Avantaje: *Oul fiert conține proteine, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
De ce este bine sa introducem in dieta oul fiert tare?
1. Grasimi bune
Oul fiert tare ofera grasimi bune numite mononesatura...
Dezavantaje: Oul fiert conține grăsimi saturate și colesterol....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc.
Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...