Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de fasole alba

Vizite: 1412
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1188

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g fasole alba
- 250 g ceapa
- 40 ml otet
- 50 ml ulei
- piper
- sare

Preparare:

Fasolea alba se fierbe, schimbandu-se in timpul fiertului 3-4 ape.

In ultima apa se pune si sare. Dupa ce fasolea a fiert, se scurge si se adauga uleiul.

Ceapa se taie felii, se sareaza, se lasa sa stea o ora, se clateste cu apa, se scurge si se adauga la fasole impreuna cu otetul, subtiat cu apa, piperul si sarea.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de fasole alba:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Fasole boabe
Avantaje: Fasolea este o sursă bună de proteine, riboflavină, niacină, vitamina B6, fier, fosfor și potasiu. În plus, fasolea are un conținut ridicat de vitamina C, tiamină, acid folic și magneziu....
Dezavantaje: Fasolea contine mult sodiu....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire