Rețetă Salată de fasole albă cu heringi
Vizite: 1383
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1734
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 500 g fasole alba- 300 g ceapa
- 300 g heringi sarati
- 30 g ulei
- 50 ml otet
- 20 g boabe de mustar
- sare
Preparare:
Fasolea alba se fierbe, schimbandu-se in timpul fierberii 3-4 ape, apoi se scurge printr-o strecuratoare.Ceapa se taie pestisori si se pune la fiert in otet subtiat cu apa.
Se adauga sarea si boabele de mustar si se fierb impreuna circa 10 min.
Heringii se curata, se scot fileurile si se taie cubulete.
Se amesteca fasolea cu ceapa, heringii si uleiul.
Se aranjeaza salata pe un platou si se decoreaza dupa dorinta.
Analiza ingredientelor rețetei Salată de fasole albă cu heringi:
Boabe de muștar
Boabele de muștar se folosesc cel mai bine în sosuri și murături. Stimulează sucurile gastrice și ajută la digestie....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Fasole boabe
Avantaje: Fasolea este o sursă bună de proteine, riboflavină, niacină, vitamina B6, fier, fosfor și potasiu. În plus, fasolea are un conținut ridicat de vitamina C, tiamină, acid folic și magneziu....
Dezavantaje: Fasolea contine mult sodiu....
Hering
Dezavantaje: Bolnavii de gută trebuie să evite heringul....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...