Rețetă Salată de gogoșari copți
Vizite: 1370
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
272
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1.8 kg gogosari- 30 g ulei
- 40 ml otet
- sare
Preparare:
Se coc gogosarii pe plita sau pe o tabla cu maner pentru aragaz, avand grija sa fie copti pe toate partile.Se pun intr-un vas, se presara cu sare, se acopera cu un capac si se lasa sa stea o ora, se curata de pielita, se spala, se asaza intr-o salatiera si se toarna pe deasupra sosul preparat din ulei, otet subtiat cu apa si sare.
Analiza ingredientelor rețetei Salată de gogoșari copți:
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...