Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de hamsii cu legume

Vizite: 2476
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
3831

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 400 g hamsii
- 1 kg cartofi
- 300 g ceapa
- 200 g castraveti in otet
- 300 g morcovi
- 200 g mazare (conserva)
- 40 ml otet
- 800 g maioneza dietetica
- sare

Preparare:

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie cubulete.

Ceapa se taie marunt, se fierbe 10 min. in otet subtiat cu apa si apoi se strecoara.

Hamsiile se curata, se taie capetele si cozile, se lasa cateva ore in apa rece ca sa se desareze, se scurg si se taie felii.

Castravetii in otet se taie cuburi.

Morcovii se fierb separat si se taie cuburi.

Mazarea se clateste in apa rece si se scurge.

Se amesteca toate componentele, se adauga maioneza dietetica si se aranjeaza salata pe un platou.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de hamsii cu legume:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Maioneză dietetică
Avantaje: Maioneza dietetică conține mult colesterol și sodiu....
Mazăre, conservă
Avantaje: Mazărea la conservă este o sursă bogată de fibre alimentare, vitamina A, C și K, proteine și tiamină....
Dezavantaje: Mazărea la conservă conține mult sodiu....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire