Rețetă Salată de praz
Vizite: 1529
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
217
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 3-4 fire mari de praz,- sos de mustar.
Preparare:
Se poate prepara cu prazul crud sau fiert. Alegem numai partea alba a prazului. Dupa ce curatam toate foile tari de deasupra, taiem prazul in bucati lungi de 4-5 cm.Punem prazul la fiert in apa clocotita cu sare, pana se moaie. Scurgem, lasam sa se racoreasca si asezam in salatiera. Preparam un sos de mustar pe care il turnam deasupra si dam salata la rece.
Daca prazul este crud, il taiem rondele subtiri, pe care le saram si le lasam putin sa se moaie. Apoi servim cu sos de mustar.
Analiza ingredientelor rețetei Salată de praz:
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Praz
Avantaje: Prazul este bogat în vitamina A, C, K, acid folic, dar conține și fibre alimentare, vitamina B6, fier și magneziu.
Este benefic pentru afecțiunile pieptului și ale vocii și pentru dureri în...