Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de ridichi de iarnă și morcovi

Vizite: 2511
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 2-3 ridichi de iarna,
- 4-5 morcovi,
- 2 linguri otet
- 3 linguri de ulei

Preparare:

Ridichea de iarna si morcovii se curata, se spala si se taie marunt sau se dau pe razatoare.

Se pun apoi in salatiera, se presara cu patrunjel verde tocat, se sareaza, se adauga otet si ulei.

Se recomanda sa se stoarca ridichea inainte de a o amesteca cu morcovii, pentru a indeparta zeama ei amara.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de ridichi de iarnă și morcovi:

Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Ridichi negre
Avantaje: Ridichile negre sunt bogate în vitamina C. Sunt bune pentru bebelușii ințărcați și pentru tratarea afecțiunilor cutanate....
Dezavantaje: Ridichile negre conțin goitrogeni, prin urmare trebuie consumate de moderație de persoanele cu afecțiuni ale glandei tiroide....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire