Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată de ridichi negre

Vizite: 1606
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
681

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg ridichi negre
- 300 g ceapa
- 40 g ulei
- 40 ml otet
- sare

Preparare:

Se curata ridichile, se dau pe razatoare (julien), se sareaza si se lasa sa stea cateva ore, apoi se scurg si se clatesc cu apa rece.

Ceapa se taie fideluta, se sareaza, se lasa sa stea o ora, se spala cu apa rece, se amesteca cu ridichile, uleiul, otetul subtiat cu apa si se mai potriveste o data gustul de sare.


Analiza ingredientelor rețetei Salată de ridichi negre:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Ridichi negre
Avantaje: Ridichile negre sunt bogate în vitamina C. Sunt bune pentru bebelușii ințărcați și pentru tratarea afecțiunilor cutanate....
Dezavantaje: Ridichile negre conțin goitrogeni, prin urmare trebuie consumate de moderație de persoanele cu afecțiuni ale glandei tiroide....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire