Rețetă Salată de roșii și ardei grași cu maioneză picantă
Vizite: 1296
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
366
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1/2 kg rosii tari,- 1/2 kg ardei grasi,
- 2 cepe,
- 100 g masline,
- 1 pahar sos picant.
Preparare:
Rosiile se taie felii rotunde, ardeii se taie fidea, ceapa pestisori. Se amesteca si se toarna deasupra sosul picant.Se garniseste cu masline.
Analiza ingredientelor rețetei Salată de roșii și ardei grași cu maioneză picantă:
Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roșu este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K și B6, acid folic și potasiu.
Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Măsline
Avantaje: Măslinele conțin numeroase vitamine și minerale.
Sunt bogate în acizi grași nesaturați cu efecte benefice asupra sănătății, mai ales asupra inimii.
Sunt o sursă importantă de vitamina E....
Dezavantaje: Conțin o cantitate crescută de sare asimilată pe durata proceselor de conservare.
Pot cauza alergii.
Pot conține urme de metale grele sau de acrilamidă....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor.
Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri.
Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian.
Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...