Rețetă Salată de sfeclă
Vizite: 1205
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- 5 sfecle rosii,- 1 radacina hrean,
- 1 pahar otet
Preparare:
Alegem sfecla lunga, rosie, nu prea mare. Spalam sfeclele de tarana. Nu taiem coada si varful, ca sa nu se scurga zeama din ele si sa nu-si piarda culoarea.Punem sfeclele la copt (se pot fierbe, insa nu sunt atat de gustoase). Dupa ce s-au copt, le curatam, indepartand partile arse. Taiem feliute subtiri, pe care le punem intr-o farfurie. Presaram sare si turnam otetul.
Apoi pe o razatoare deasa, radem hreanul tinut inainte 1-2 ore in apa rece si curatat de coaja. Pregatim un borcan de sticla. Asezam un rand de sfecla si un rand de hrean pana se umple borcanul. Cu o lingura de lemn gustam si potrivim sarea. Inchidem borcanul bine cu un dop de sticla sau il legam cu celofan. Salata de sfecla se pastreaza 10-15 zile, iar daca se pune la rece, chiar o luna.
Vara salata tine mai putin.
Analiza ingredientelor rețetei Salată de sfeclă:
Hrean rădăcină
Rădăcina de hrean gătită.
Hreanul se folosește cel mai bine ca sos puternic, cu carne și pește în ulei.
Dezavantaje: Persoanele cu probleme de tiroidă trebuie să consume hrean în cantități reduse, deoarece conține goitrogeni....
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Sfeclă roșie
Avantaje: Este un aliment bogat în substanțe nutritive.
Pigmenții oferă beneficii sistemului cardiovascular.
Este o importantă sursă de acid folic....
Dezavantaje: Poate cauza beturie, manifestată prin colorarea urinei în roz sau roșu deschis.
De asemenea, poate conține oxalați, ce favorizează aparitia litiazei renale....