Rețetă Salată de țelină
Vizite: 3081
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
578
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 telina- 1 piept de pui fiert
- 2 cepe
- otet
- iaurt
Preparare:
Se fierbe pieptul de pui, se mixeaza sau se taie marunt. Se toaca 2-3 cepe si se fierb putin pana se inmoaie cu un amestec 1 la 1 de apa cu otet in care se adauga sare, piper boabe si foi de dafin.Se strecoara, se separa de boabele de piper.
Se pune pieptul de pui tocat intr-un vas, se rade telina pe razatoarea mica si se adauga la piept, se stropeste cu suc de lamaie ca sa nu se oxideze, se adauga si ceapa, sare dupa gust si iaurt cremos degresat.
Analiza ingredientelor rețetei Salată de țelină:
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Iaurt degresat
Avantaje: Iaurtul degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. În plus, iaurtul degresat este o sursă de riboflavină, calciu, fosfor, proteine, vitamina B12, potasiu și zinc.
Ia...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de iaurtul degresat provin din zaharuri.
Iaurtul cu conținut scazut de grăsimi nu este recomandat copiilor sub cinci ani....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri.
Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale.
Poate cauza alergii....