Rețetă Salată de varză de Bruxelles
Vizite: 2170
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1568
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 kg varza de Bruxelles- 350 g maioneza dietetica
- 20 g otet
- sare
Preparare:
Se curata varza de frunzulitele vestede, se fierbe in apa cu sare, se strecoara si se lasa sa se scurga bine si sa se raceasca.Maioneza dietetica se subtiaza cu o lingura de otet si 2-3 linguri de apa si se amesteca cu varza de Bruxelles.
Se serveste la fripturi reci.
Analiza ingredientelor rețetei Salată de varză de Bruxelles:
Maioneză dietetică
Avantaje: Maioneza dietetică conține mult colesterol și sodiu....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Varză de Bruxelles
Avantaje: Varza de Bruxelles este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, tiamină, vitamina B6 și potasiu. De asemenea, varza de Bruxelles conține și riboflavina, fier, magneziu și fosfor.
A...
Dezavantaje: Dacă aveți probleme cu glanda tiroidă, consumați această legumă cu moderație.
Poate cauza flatulență și balonare....