Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Saramură de biban

Vizite: 1472
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2944

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 kg biban (sau cars)
- 1 buc ardei iute
- 2 g boia de ardei dulce
- sare

Preparare:

Se despica burta pestilor, se scot intestinele, bronhiile si osul amar.

Se spala in mai multe ape, se sareaza si se frig pe gratar.

Dupa ce s-au fript, se curata de solzi.

Sarea se amesteca cu 1.5 l apa fierbinte.

Se adauga boiaua de ardei dulce si ardeiul iute taiat feliute.

Acest sos se toarna peste pesti si se poate servi imediat.

Se serveste de obicei cu mamaliguta.


Analiza ingredientelor rețetei Saramură de biban:

Ardei iute
Avantaje: Ardeiul iute este o sursă bună de vitaminele A, C, K și B6, potasiu, fibre alimentare, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, fier, magneziu și fosfor....
Dezavantaje: Poate provoca dureri abdominale, senzație de arsură la nivelul intestinului, crampe și diaree dureroasă. Poate interacționa cu unele medicamente: inhibitorii ACE, anticoagulante, inhibitori ai e...
Biban
Avantaje: Bibanul conține vitamina B12, proteine, fosfor și seleniu....
Dezavantaje: Bibanul conține mult colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire