Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sirop de mentă

Vizite: 3253
Timp preparare: 160min
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- frunze de menta,
- zahar.

Preparare:

Se face un ceai concentrat din menta proaspata; aceasta se fierbe 10 minute cu apa, dupa apreciere, se lasa cca 4-5 ore, apoi se strecoara 30-40 frunze de menta se fierb cu 3 l apa cca. 30 minute, apoi se strecoara prin tifon dublu, masurindu-se apoi lichidul obtinut.

Acesta se fierbe cu zahar. Se poate fierbe cu 1 kg zahar la 1 kg zeama, ca pentru jeleu (cand se ridica lingura, vor cadea 3 picaturi, una langa alta, de pe latul ei). Se toarna fierbinte in sticle si se foloseste diluat cu apa sau sifon. Este indicat in afectiunile ficatului si stomacului.


Analiza ingredientelor rețetei Sirop de mentă:

Mentă
Avantaje: Menta este o sursă ideală de vitamina A, vitamina C, riboflavina, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, menta conține niacina, fosfor și zinc. Menta este bună pentru digestie...
Dezavantaje: Unele persoane sunt alergice la uleiul de mentă. Poate reduce absorbția fierului din alimente. ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire