Rețetă Sirop de mure
Vizite: 19365
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4000
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- mure bine coapte,- 1 kg zahar pentru fiecare litru de suc.
Preparare:
Murele bine coapte (negre), se spala de praf, la un jet de apa. Se pun intr-o oala smaltuita cu apa rece (sa depaseasca nivelul lor cu cca. 7-8 cm) si se lasa sa fiarba 30-40 minute. Apoi oala se ia de pe foc, lasand-o acoperita la rece, 48 ore.Sucul se strecoara prin strecuratoare, pe care s-a asezat un tifon dublu, udat si bine stors (astfel va trece sucul mai repede), presand fructele bine cu mana. Zahar se pune 1 kg pentru fiecare litru de suc realizat.
Analiza ingredientelor rețetei Sirop de mure:
Mure
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate, colesterol și sodiu, fiind o sursă bună de vitamina E, acid folic, magneziu, potasiu și fibre alimentare. În plus, este bogat în vitamina C și v...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de mure provine din zaharuri....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...