Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sos de ceapă

Vizite: 2249
Timp preparare: 20min
Dificultate: redusa
1068

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 600 g ceapa,
- 40 ml otet,
- 250 g smantana,
- 25 g faina,
- sare

Preparare:

Ceapa se da pe razatoare si se pune la fiert in otet subtiat cu apa. Se lasa sa fiarba 10 min., se adauga smantana amestecata cu o lingura de faina si se mai fierbe, pana ce sosul are consistenta necesara.

La sfarsit se potriveste gustul de sare. Se mananca la rasoluri, dar mai ales la peste.


Analiza ingredientelor rețetei Sos de ceapă:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....

Căutați rețete culinare după denumire