Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Spanac conservat

Vizite: 2725
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- spanac,
- aspirina.

Preparare:

Spanacul se spala bine. Frunzele de spanac, fara codite, se oparesc, pe rand, in aceeasi apa clocotita (1/2 l), numai 5 minute (ca sa-i scada volumul), rasturnandu-le in continuu cu lingura, ca sa ajunga toate in apa; vor lasa multa apa, pana cand se termina toate de oparit. O parte din spanac se conserva sub forma de piure (trecut prin masina de tocat, dupa ce s-a racit) si o parte - numai frunze intregi - pentru mancare si carne. Atat piureul, cat si frunzele se aseaza pana la 2/3 din capacitatea borcanelor (pentru 1-2 mancaruri) si restul spatiului se completeaza cu apa in care a fiert spanacul, lasand un spatiu liber de 2 cm pana la gura borcanelor.

Spanacul se amesteca, apoi, cu o lingurita cu sucul, pana la fundul borcanelor; deasupra se pune cate o aspirina pentru fiecare borcan de 1 l sau cate 1/2 aspirina pentru borcane de 400-500 ml. Se leaga si, apoi, se sterilizeaza 30 minute. Spanacul oparit ca mai sus, trecut prin masina sau lasat frunze intregi, dupa ce s-a scurs bine, se poate conserva la congelator mare, in pungi de nylon.


Analiza ingredientelor rețetei Spanac conservat:

Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.