Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Stroganov de pui

Vizite: 3000
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
2114

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 pui intreg
- 1-2 castraveti murati
- 1 ceapa
- 1 pachet ciuperci
- ulei de masline
- piper
- delicat
- smantana
- busuioc
- 1 lingura faina de soia

Preparare:

Pieptul se taie fasii subtiri. Ceapa se taie marunt, se caleste intr-un pic de ulei de masline, se adauga pieptul taiat fasii si se lasa la calit cateva minute. Imediat se poate adauga si ciupercile.
Se condimenteaza cu delicat.
Dupa aproximativ 5 minute se pune un pic de apa dar nu mult si se fierbe. In acelasi timp se taie castravetii fasii subtiri, iar daca carnea s-a fiert se adauga castravetii, apoi lingura de faina si un paharel de smantana, piper, busuioc. Se mai lasa sa fiarba cateva minute.

Pont!
Aceasta reteta trebuie sa aiba o consistenta cremoasa.


Analiza ingredientelor rețetei Stroganov de pui:

Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății. Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Făină de soia
Făina de soia cu conținut integral de grăsime....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Pui - carne și piele (fiert, in tocană)
Avantaje: Carnea de pui este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6, fosfor și seleniu....
Dezavantaje: Carnea de pui este bogată în colesterol....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.