Rețetă Suc de legume
Vizite: 1785
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
333
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 2 cartofi- 2 morcovi
- 200 g frunze de spanac
- 200 g salata verde
Preparare:
Se curata cartofii si morcovii, se spala, se dau pe razatoare si se lasa sa stea cateva minute. Frunzele de spanac si salata se spala, se toaca marunt si se storc prin tifon, apoi se amesteca cu sucul de cartofi.Analiza ingredientelor rețetei Suc de legume:
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu.
Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic.
Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri.
Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește.
Consumați în exces, pot duce la pigment...
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu.
Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....