Rețetă Sufleu de conopidă și brânză
Vizite: 10704
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
595
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 2 conopide potrivite- 2 oua
- 1 pahar smantana
- 300 g telemea sau branza de vaca
Preparare:
Conopidele se pun la fiert maxim 10 minute si se scot cand sunt pe jumatate fierte.Se bat ouale, apoi se adauga smantana si branza telemea data pe razatoarea mare (telemeaua se desareaza partial).
Intr-un vas yena tapetat cu unt, se pun buchetele de conopida semi-fierte, apoi se toarna deasupra amestecul de ou, smantana si branza si se da la cuptor, pana se gratineaza.
Se serveste fie cald, fie rece, cu iaurt.
Telemaua poate fi inlocuita si cu branza de vaca, insa in ou se pune putina sare pentru gust.
Analiza ingredientelor rețetei Sufleu de conopidă și brânză:
Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Conopidă
Avantaje: Conopida este o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina C, K și B6, acid folic, potasiu, proteine, tiamină, riboflavină, niacină, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de conopidă provine din zaharuri....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....