Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sufleu de dovlecei

Vizite: 2586
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
169

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1-2 dovlecei
- branza de vaci
- 1 ou
- 1 lingura de smantana

Preparare:

Se curata dovleceii de coaja si se fierb in apa. Apoi se paseaza si se amesteca cu branza de vaci si oul batut prealabil.
Se pune compozitia intr-un vas termorezistent si se baga la cuptor circa 20 minute.
Dupa ce se raceste putin, se adauga o lingura de smantana.
Atentie sa nu fie prea fierbinte!


Analiza ingredientelor rețetei Sufleu de dovlecei:

Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....

Căutați rețete culinare după denumire