Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă de broccoli

Vizite: 1759
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
556

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 4 buchete de broccoli
- 1/2 conopida
- 1/2 dovlecel
- 1 cescuta de gris
- smantana
- sare
- 1 lingura ulei de masline

Preparare:

Dovlecelul se spala si se curata de coaja, broccoli si conopida se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare.
Dupa ce au fiert, se scot din oala si se paseaza bine cu blenderul. Se pun la loc in oala si se adauga grisul.
Se da in clocot.
Dupa ce a fiert, se adauga smantana si uleiul de masline.


Analiza ingredientelor rețetei Supă de broccoli:

Broccoli
Avantaje: Broccoli este o sursa excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, K și B6, acid folic și potasiu. De asemenea, conține proteine, calciu, fier, magneziu și fosfor. Are efecte anti-inflamatoar...
Dezavantaje: Poate cauza dezechilibre la nivelul hormonilor tiroidieni dacă este consumat în cantitate crescută și poate interfera cu acțiunea medicamentelor anticoagulante....
Conopidă
Avantaje: Conopida este o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina C, K și B6, acid folic, potasiu, proteine, tiamină, riboflavină, niacină, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de conopidă provine din zaharuri....
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Griș
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.