Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă de legume picantă

Vizite: 2406
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
393

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare (taiata marunt)
- 1-3 linguri boia de ardei iute
- 400 g supa de legume
- 4 rosii pitice
- 12 cesti cartofi (fierti taiati cubulete)
- 1 1/2 ceasca de fasole
- 2 cesti (150 g) de spanac congelat
- 2 linguri de otet din vin rosu
- 1/2 ceasca de busuioc proaspat (maruntit)

Preparare:

Uleiul se incinge la un foc mediu si se adauga ceapa pana se caleste (aproximativ 6 minute). Se adauga boia si se lasa numai 30 de secunde ca sa nu se arda.
Se toarna supa de legume si se completeaza cu rosii, cartofi si fasole verde.
Toate se fierb la foc mic, amestecand ocazional pana cand legumele se inmoaie usor (aproximativ 12 minute).
La final se adauga spanacul si otetul, lasandu-se pe foc inca 2-4 minute.
Se presara busuiocul proaspat.


Analiza ingredientelor rețetei Supă de legume picantă:

Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Fasole boabe
Avantaje: Fasolea este o sursă bună de proteine, riboflavină, niacină, vitamina B6, fier, fosfor și potasiu. În plus, fasolea are un conținut ridicat de vitamina C, tiamină, acid folic și magneziu....
Dezavantaje: Fasolea contine mult sodiu....
Oțet de vin roșu
Avantaje: Oțetul de vin roșu are un conținut scăzut de sodiu și grăsimi saturate....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire