Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă de mere

Vizite: 2309
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
Rețetă Supă de mere
1040

CALORII

8

PORTII

Ingrediente/compozitie:

4-5 mere
1 galbenus
1-2 linguri amidon
scortisoara
sare
1 plic zahar vanilat
5-6 cuisoare
200 ml smantana

Preparare:

Supica aceasta adorata mai ales de copii se face foarte usor....
Se curata merele si se taie cubulete.
Se pun 2-3 l apa cu putina sare la fiert. Cand merele sunt gata le adaugam impreuna cu cuisoarele si scortisoara.
Lasam sa fiarba la foc domol 10 minute.
Galbenusul il amestecam cu amidonul, zaharul vanilat si smantana. Adaugam un polonic de supa fierbinte, omogenizam si rasturnam compozitia in supa care va mai da un singur clocot.
Supa este gata...se poate servi.
Sau dă-o la frigider si serveste-o rece, cu un praf de scortisoară, la felul întâi sau, non-conformist, la desert ...
Pofta mare !


Analiza ingredientelor rețetei Supă de mere:

Amidon de porumb - Zeamil
Avantaje: Ingredient versatil....
Dezavantaje: Cinține multe calorii, fără fibre, proteine sau grăsimi....
Cuișoare
Avantaje: Cuișoarele sunt un antiseptic puternic și un stimulent pentru circulație. Se pot adăuga în ceai, pentru mai multa energie....
GalbenuÈ™ de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire