Rețetă Supă de roșii cu paste
Vizite: 2052
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
452
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 ceapa- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- 500 g suc de rosii proaspete
- praf de busuioc
- 1 cana de paste (taitei, melcisori)
- sare
- 1 l apa
- 1 lingura de ulei de masline
Preparare:
Ceapa se curata si se toaca marunt, morcovii si patrunjelul se curata si se dau pe razatoare si se pun la fiert.Dupa ce au fiert se adauga sucul de rosii, sarea si se dau in clocot.
Se adauga pastele fainoase si se fierb incet, la foc mic. Dupa ce au fiert, se adauga uleiul de masline si busuiocul.
Analiza ingredientelor rețetei Supă de roșii cu paste:
Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic.
Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri.
Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește.
Consumați în exces, pot duce la pigment...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Tăiței cu ou, fără sare
Avantaje: Tăițeii au un conținut mic de grăsimi saturate....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice.
Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...