Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă degresată cu pâine prăjită

Vizite: 2707
Timp preparare: 95min
Dificultate: redusa
430

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 100 g oase
- 50 g carne macra
- 20 g zarzavat (patrunjel, morcov, ceapa)
- 1/2 albus

Preparare:

Se pun la fiert 600 g apa cu oasele sparte marunt si zarzavatul. Se spumeaza, se acopera si se lasa sa fiarba foarte incet timp de 45 min.
Apoi se adauga carnea tocata la masina si amestecata cu albusul si 50 g apa si se lasa sa mai fiarba inca o ora.
Se strecoara, se degreseaza si se serveste cu felii de franzeluta, uscate la cuptor, sau cu 50 g de orez fiert.


Analiza ingredientelor rețetei Supă degresată cu pâine prăjită:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Carne de vițel
Avantaje: Carnea de vițel este o sursă de proteine, niacină, fosfor și zinc. Este bună în regimurile alimentare bogate în proteine și sărace în grăsimi....
Dezavantaje: Carnea de vițel conține mult colesterol....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....

Căutați rețete culinare după denumire