Rețetă Tiramisu
Vizite: 1590
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
452
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 400 g Savoiardi (fara gluten)- 4 oua
- 100 g zahar pudra,
- 400 g Mascarpone,
- 1 cutie de ananas compot (pentru copii)
- sau 1 ceasca de cafea (pentru adulti)
Preparare:
Albusurile se bat spuma cu 70 g zahar. Separat se bat galbenusurile cu 30 g zahar. In galbenusurile batute se adauga Mascarpone cu o lingura de lemn. (Putin cate putin se adauga Mascarpone amestecand de jos in sus) la fel se adauga si albusurile batute spuma. Se pune un strat de Savoiardi intr-un vas cu pereti inalti si se insiropeaza fiecare cu 2-3 linguri de sirop din ananas sau cafea; apoi se pune un rand de crema apoi bucati de ananas. Se repeta pana la terminarea Savoiardi. Ultimul rand trebuie sa fie crema cu ananas si pudrat cu cacao.Analiza ingredientelor rețetei Tiramisu:
Cafea
Avantaje: Cafeaua este o sursă de antioxidanți, riboflavină, acid folic și potasiu.
Cafeaua îmbunătățește, deși doar pe moment, nivelul de concentare și atenție.
Consumată moderat, cafeaua poate ...
Dezavantaje: Consumată în exces, cafeaua poate cauza insomnii, iritabilitate, creșterea ritmului cardiac.
Consumatorii de cafea pot dezvolta toleranță și dependență.
Cafeaua poate reduce absorbția unor ...
Compot de ananas
Avantaje: Compotul de ananas conține vitamina C, iar conținutul său de grăsimi și sodiu este scăzut....
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de compotul de ananas provin din zaharuri.
Ananasul din compot își pierde efectul benefic al fibrelor (sunt distruse prin căldură), are un indice glice...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...